Usein kysytyt kysymykset

Mitä "kimppakyyti" on?

Kimppakyydin tavoitteena on kuljettaa samaan suuntaan menevät henkilöt yhdellä, sopivan kokoisella, kuljetusvälinellää määränpäähän tai useisiin määränpäihin. Kimppakyyti toimii myös päinvastoin. Matkustajat voidaan myös keräillä eri osoitteista.

Kimppakyytiä kutsutaan myös matkojenyhdistämispalveluksi.

Missä kimppakyyti toimii?

Kimppakyyti toimii tällä hetkellä Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.

Miten kimppakyydin voi tilata?

Voit tilata kimppakyydin osoitteista www.helsinginkimppakyyti.fi, www.vantaankimppakyyti.fi tai www.espoonkimppakyyti.fi. Jokaiselta sivustolta löydät tilaus- ja tarjouksenpyyntölomakkeen.

Voiko kuka tahansa tilata kimppakyydin?

Kimppakyydin voi tilata kuka tahansa seuraavin ehdoin:

A ) Henkilöautolla ajettaessa henkilömäärän tulee olla 1-4 henkilöä. Kyydissä olevat matkustajat maksavat ns. kimppahinnan matkaan lähtiessä kuljettajalle.

B ) Joukkoliikenneautolla tapahtuvalla kimppakyydillä henkilömäärän on oltava vähintään 5 henkilöä, tai matkustajien matkatavaroiden lukumäärä on niin suuri, että ne eivät mahtuisi henkilöautoon. Kyydissä olevat matkustajat maksavat ns. kimppahinnan matkaan lähtiessä kuljettajalle.

Miksi kimppakyyti perustettiin?

A ) Kimppakyydin tavoitteena on vähentään turhaa samaa suuntaan ajamista. Kimppakyyti on myös ympäristöteko.

B ) Matkojen yhdistämisellä saadaan yksilön tasolla pientä säästöä kuljetuskustannuksissa ja yritysten kohdalla voidaan vuositasolla puhua jopa kymmenientuhansien eurojen säästöistä.

C ) Kimppakyydillä on myös tarkoitus helpottaa ihmisten liikkumista osoitteesta toiseen haluamaansa aikaan.